Gluténmentes gesztenyés pozsonyi kiflik
Az örök kedvenc
- Közepes
- Zellei Tündi20-40 perc
- 2021-02-19196.35 kcal/fő
1 főre | Érték |
---|---|
kcal: | 196.35 |
kJ: | 835.15 |
Szénhidrát: | 26.85 |
Amelyből cukrok: | 8.58 |
Zsír: | 10.07 |
Amelyből telített zsírsavak: | 6.03 |
Rost: | 7.18 |
Fehérje: | 2.13 |
Só: | 0.01 |
- 25dkgGesztenyemassza, mirelit (általános)
- 1dbTojássárgája (általános) 1 db
- 1dlTej /Magyar/ 2,8 %
- 1ek. ( csapott )Tejföl /Magyar/ 20 %
- 2.5dkgERITRIT ÉDEN PRÉMIUM
- 1dkgélesztő Budafoki gluténmentes sütőélesztő
- 5mlrum aroma Max Aroma Kingston
- 3dkg1:4 Édesítő CUKORHELYETTESÍTŐ 1:4 DIA-WELLNESS
- 1ek. ( csapott )1:4 Édesítő Cukorhelyettesítő Paleok 1:4
- 5dkgliszt csökkentett szénhidráttartalmú gluténmentes lisztkeverék Zellei Tündi
- 20dkgliszt gluténmentes ropogós héjú kenyér és péksütemény lisztkeverék Zellei Tündi
- 0.5dbCitrom reszelt héja 1 db 10g
- 12.5dkgVaj ( általános )
Elkészítés a megadott link alatt
A tésztához a hozzávalókat kimérjük, majd felfuttajuk az élesztőt. Az élesztővel a langyos tejjel és annyi lisztkeverékkel, (természetesen a kimért mennyiségből) hogy sűrűbb állagot kapjunk. Míg felfut az élesztő a lisztkeveréket a vajjal a csipet sóval az édesítőkkel és a citromhéjjal összemorzsoljuk, majd jöhet a többi hozzávaló és a felfuttatott élesztő is. Közepes keménységű, könnyen kezelhető tésztát kell, hogy kapjunk. Ha túl lágy akkor egy kis lisztkeveréket tehetünk hozzá vagy ha keménynek találjuk, akkor egy kis tejjel lazíthatjuk. Fél vagy egy órát pihentetjük letakarva hideg helyen. Míg pihen a tészta, elkészítjük a tölteléket. A hozzávalókat a gesztenye töltelékhez összekeverjük és kész. A tésztát pihentetés után 12 részre osztjuk és kis golyókat formálunk belőlük. Enyhén lisztezett felületen a kis golyókat kinyújtjuk ovális alakúra, a tölteléket hosszanti irányba ráhelyezzük és feltekerjük, majd enyhén átgörgetjük a tenyerünkkel, úgy hogy a végei elvékonyodjanak. Behajtjuk kifli formára úgy hogy az illesztések alulra kerüljenek. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a kifliket és a tojássárgával megkenjük, és még 15 percet hideg helyen pihentetjük. Majd 180 C fokos sütőben kb. 25-30 perc alatt készre sütjük.